Veelgestelde vragen

Op deze pagina kun je vragen vinden over de volgende onderwerpen:


Loon

Hoeveel verdien ik bruto per uur?
Iedereen die via Adecco werkt bij Van Dijk Educatie, ontvangt het salaris op basis van de CAO van Van Dijk Educatie. Klik hier voor de salaristabel.

Krijg ik ook een ploegentoeslag?
Ja. Tijdens het hoogseizoen werkt Van Dijk Educatie in een tweeploegendienst. Tijdens de middagdienst ontvang je vanaf 18:00 uur een ploegentoeslag. De hoogte van de toeslag bedraagt 25%.

Wanneer ontvang ik mijn salaris?
Je wordt wekelijks uitbetaald. Wel kennen we een verwerkingsweek. Bijvoorbeeld: je werkt in week 30. In week 31 wordt je loon door Adecco verwerkt (je ontvangt in deze week ook een overzicht van je gewerkte uren ter controle). In week 32 zul je dit loon op je rekening ontvangen. Afhankelijk van de snelheid van je bank ontvang je dit bedrag op de woensdag of de donderdag op je rekening. Op die woensdag kun je ook je loonstrookje per mail verwachten.

Wanneer krijg ik mijn vakantiegeld?
Iedereen die bij Adecco werkt bouwt ook vakantie-uren en vakantiegeld op. Ook als vakantiekracht. Dit worden je reserveringen genoemd. Je reserveringen worden automatisch 6-8 weken na je laatst ontvangen loon uitbetaald. Je vakantie-uren kun je opnemen wanneer je bijvoorbeeld een dag vrij bent. Je vakantiegeld is niet tussentijds opneembaar.

Krijg ik ook een reiskostenvergoeding?
Er wordt geen reiskostenvergoeding uitbetaald. In plaats daarvan verzorgt Adecco dagelijks jouw vervoer van en naar het werk. Dit gebeurt door op veel plaatsen touringcars in te zetten. Kijk voor meer informatie hierover onder het kopje busvervoer.

Moet ik ook belasting betalen? Kan ik dat nog terugvragen?
Ja. iedereen die werkt dient ook belasting betalen over zijn of haar ontvangen loon, ook als vakantiekracht. Deze belasting kun je wel weer terugvragen bij de belastingdienst. De hoogte van de inkomstenbelasting, hoeveel je terug kunt vragen of hoe je dit terug kunt vragen, verschilt per persoon. Meer informatie hierover kun je vinden op www.belastingdienst.nl.

Krijg ik doorbetaald als er geen werk meer is of als het werk eerder ophoudt?
Nee. Als uitzendkracht ontvang je loon voor ieder gewerkt uur. Sta je onverhoopt toch minder ingepland dan je aanvankelijk dacht, dan zul je over die niet-gewerkte uren geen loon ontvangen. Je kunt dit vergelijken met een nul-uren contract die andere werkgevers aanbieden aan vakantiekrachten.

Kan ik mijn salaris op een spaarrekening of de rekening van mijn ouders laten storten?
Nee, Sinds 2016 kan dit helaas niet meer. Je dient een rekeningnummer te hebben die op jouw naam staat. Daarnaast hebben we een kopie van jouw bankpas nodig.


Planning

Ik heb reservedienst. Wat houdt dat in?

Vooruitlopend op mogelijke ziek- of afmeldingen plannen wij een beperkt aantal mensen op reservedienst. Waar je wordt ingezet is nog niet bekend. Dat wordt pas duidelijk na de opkomstcontrole zodra we weten op welke afdeling(en) mensen ontbreken. Op de afdeling waar je terecht komt wordt je in de regel ook doorgepland. Ter bevestiging daarvan omvang je ook een nieuw rooster. Ben je als reserve ingedeeld? Meld je bij opkomst dan even aan de balie voor nadere instructies

Let wel: in het zeldzame geval dat er geen uitvallers zijn is het mogelijk dat reserves niet ingezet kunnen worden.

In dat geval mag je weer naar huis, je krijgt in ieder geval 3 uren uitbetaald.

Busvervoer

Op welke manieren kan ik bij Van Dijk komen?
Wanneer je in de buurt woont, kun je natuurlijk op eigen gelegenheid komen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor je fiets, brommer of auto. Klik hier voor een routebeschrijving. Woon je iets verder van Kampen? Klik dan hier voor onze opstapplaatsen en de vertrektijden voor het busvervoer van Adecco.


Aanmelden

Wat is de minimum leeftijd om te kunnen werken bij Van Dijk Educatie?
Om te kunnen werken bij Van Dijk Educatie moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Voor sommige functies geldt ook een minimumleeftijd. Deze kun je vinden in de functieomschrijvingen. Voor de functie van magazijnmedewerker geldt een minimumleeftijd van 15 jaar.


Contract

Wanneer en hoe moet ik mijn contract tekenen?

We werken bij Van Dijk Educatie met een digitaal contract, die ook digitaal ondertekend dient te worden. Wanneer jij je startdatum en planning hebt ontvangen zal je jouw contract z.s.m. ontvangen in je mailbox met het verzoek deze direct te ondertekenen. (niet ontvangen? Kijk dan ook even in je spambox/ongewenste mail) Let op! Je krijgt een inlogcode per SMS, het is dus erg belangrijk dat je een juist telefoonnummer aan ons doorgeeft.

Via de mail wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit contract moet ondertekenen en het kost slechts twee minuten tijd.

Heb je jouw digitale contract niet ontvangen en je moet op korte termijn beginnen of heb je problemen met het invullen? Neem dan direct contact op met Adecco op 038-3768300.


Inhoud functie

Wat moet ik precies doen bij Van Dijk?
Om een goed beeld te krijgen van het werken bij Van Dijk Educatie, kun je de functiebeschrijvingen lezen en de video 'werken bij Van Dijk Educatie' bekijken. Wat uiteindelijk de exacte werkzaamheden zijn, word je uitgelegd door je groepsleider op je eerste werkdag. Iedereen die komt werken bij Van Dijk Educatie wordt ingewerkt op zijn of haar eerste werkdagen. Daarna kun je dagelijks begeleiding verwachten van je groepleider. Je wordt dus niet in het diepe gegooid.


Werkomstandigheden

Is het veilig om bij jullie te werken?
Ja. Maar een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en kan natuurlijk overal voorkomen! Wel staat veiligheid bij Van Dijk Educatie hoog op de agenda en wordt er alles aan gedaan om ongelukken te voorkomen. Wanneer je begint met werken krijg je eerst een presentatie met veiligheidsinstructies. Tijdens je inwerkperiode zal je groepsleider je ook alles uitleggen met het oog op veilig werken. Meer informatie? Kijk op de pagina Veiligheid en Van Dijk Educatie.